Eerste voorlees moment op ontmoetingsdag Missing You vzw

Gisteren verscheen ‘Als ik naar de wolken kijk...’, mijn allereerste boek! Vandaag heb ik het boek voor het eerst voorgelezen aan kinderen op de ontmoetingsdag van Missing You vzw, te Brugge.

Je schrijft een verhaal, je volgt een proces, tot de verschijning van het boek. Maar de echte proef zit hem in het voorstellen van het verhaal, je kan alleen maar voorlezen. De reacties komen als vanzelf.

In de kindergroep met lotgenoten hebben we samen het verhaal gelezen. Elk om beurt, prent per prent. De verschillende scènes in het verhaal, boden mogelijkheden om in gesprek te gaan met de kinderen. Bijvoorbeeld als we spraken over Tomas, dat hij de beste vriend van Juliette was en is . Hij is vorig jaar gestorven. Als ik vroeg ‘Wie is jouw beste vriend?’, dan kreeg ik van alle kinderen het antwoord: ‘X is mijn beste vriend(in), maar hij of zij is niet dood.’ Even slikken. ‘Als jij naar de wolken kijkt, wat zie je dan?’, dit was de volgende vraag. Van een dinosaurus tot een beer en zelfs een handschoen! Iedereen ziet iets anders in de wolken.

De reacties van de kinderen maken me nederig en dankbaar. Hiervoor doe ik het. Daarom heb ik dit verhaal geschreven. Om rouw en verlies nog meer bespreekbaar te maken. Dankjewel Missing You vzw om me deze kans te geven!

Wat is jouw reactie, jouw idee? Laat het weten via deze blog!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Eerste voorlees moment op ontmoetingsdag Missing You vzw

Meer dan een wedstrijd, meer dan Boekgoud.

Winnaar Kinderboek - Boekgoud 2019 - Stem jij voor de finale?

Interactief schrijfproject fantasy verhaal

'Als ik naar de wolken kijk...' - Boekgoud 2019

Een gelukkig 2020! Mijn eerste boek op Ment TV, zondag 5 januari!